Toate GAL-urile din Moldova și-au dat întâlnire la Conferința LEADER UE-MOLDOVA

Toate GAL-urile din Moldova și-au dat întâlnire la Conferința LEADER UE-MOLDOVA

Noutăți

În perioada 2- 4 aprilie 2019 la Chișinău s-a desfășurat conferința LEADER UE-Moldova ”Creăm prosperitatea rurală pentru oameni!”. Grupurile de Acțiune Locală (GAL) din toată țara au cunoscut despre experiența LEADER din Moldova și diferite state din spațiul european, au împărtășit experiența de implementare a unr proiecte și inițiative reușite de dezvoltare rurală, au interacționat și ascultat sfaturi și recomandări transmise de oaspeții evenimentului. În cadrul conferinței cele 2 GAL-uri create cu suportul Centrului Contact-Cahul - GAL ”Valea Halmagei” și GAL ”Colinele Tigheciului” au primit din partea ”Solidarity Fund Pl în Moldova” scrisori de garanție a cofinanțării la suma de 60.000 lei pentru implementarea primelor proiecte de dezvoltare rurală.

Tot în cadrul Conferinței a fost organizat și Târgul în aer liber al GAL-urilor cu genericul ”Descoperă Moldova rurală”, care a a oferit GAL-urilor posibilitatea să-și prezinte identitatea lor la expoziția de produse locale propunând publicului larg obiecte de artizanat, suvenire, instrumente muzicale, costume naționale, obiecte cu caracteristici culturale distincte. O prestație deosebită în cadrul tîrgului au avut-o reprezentanții GAL –urilor noastre – GAL ”Valea Halmagei” și GAL ”Colinele Tigheciului”, care prin atmosfera caldă și voia bună au atras publicul la tîrgul GAL-urilor de sud.

 Știri GAL TV8 - Conferința LEADER UE-MOLDOVA
Știre GAL Pro TV - Conferința LEADER UE-MOLDOVA


Conferința LEADER UE-MOLDOVA a fost organizată în parteneriat cu: Solidarity Fund PL în Moldova, „Programul UE SARD“, Asociația Obșteasca Pro Cooperare Regională, CRAION CONTACT-Cahul, People in Need Moldova, IDIS ”Viitorul”, HEKS Moldova, UKaid, USAID.

Scopul principal al Conferinței LEADER UE-Moldova a fost de a împărtăși experiența LEADER din Moldova, de a prezenta și promova implementarea abordării UE de dezvoltare rurală – LEADER/CLLD în Moldova și de a crea o platformă de cooperare între GAL-urile din Moldova și statele membre ale UE.

Galerie foto din postare