Trei Consilii ale Elevilor din raionul Cahul s-au întrunit pe 21 februarie la o reuniune regională pentru a planifica activitatea pe anul 2019

Trei Consilii ale Elevilor din raionul Cahul s-au întrunit pe 21 februarie la o reuniune regională pentru a planifica activitatea pe anul 2019

Noutăți
Începînd cu luna februarie 2018, trei licee din raionul Cahul, au devenit beneficiarii proiectului ”Abilitarea elevilor în vederea implicării în procesul decizional”, finanțat de Fundația SOROS Moldova și implementat de Centrul CONTACT-Cahul. Proiectul se implementează în următoarele licee: Liceului Teoretic ”Mihail Sadoveanu” s. Giurgiulești, Liceul Teoretic ”Dimitrie Cantemir” și Liceul Teoretic ”Ioan Vodă” din municipiul Cahul. În aceste instituții activează Consiliile Elevilor. Membrii acestor consilii sunt elevi din clasele superioare care vor să participe mai activ la viața școlară, și doresc să reprezinte interesele tuturor elevilor și să contribuie la creșterea capacității de implicare a tinerilor în viața instituției și a localității.
În cadrul întrunirii Fundaţia SOROS-Moldova împreună cu Centrul CONTACT-Cahul și directorii celor 3 instituții de învăţămînt au semnat un Acord trilateral de colaborare în vederea implementării obiectivelor de reformare a educaţiei prin sporirea contribuţiei actorilor educaţionali în procesul de modernizare a instituţiilor de învăţămînt general din Republica Moldova.
Beneficiarii din Liceului Teoretic ”Mihail Sadoveanu” s. Giurgiulești, Liceul Teoretic ”Dimitrie Cantemir” și Liceul Teoretic ”Ioan Vodă” din municipiul Cahul pe parcursul anului 2019 vor fi ghidați de către experții proiectului Vitalie Cîrhană, Mariana Țurcan, mentorii școlari. La data de 21 februarie elevii împreună cu experții și mentorul școlar au stabilit un plan de acțiuni care doresc să le realizeze.
Proiectul ”Abilitarea elevilor în vederea implicării în procesul decizional” este implementat de Centrul CONTACT-Cahul cu sprijinul financiar al Fundației Soros Moldova prin Departamentul Buna Guvernare.

Galerie foto din postare