CRP Cahul identifică zone pentru a oferi expertiză Consiliului Raional Cahul

CRP Cahul identifică zone pentru a oferi expertiză Consiliului Raional Cahul

Noutăți


La data de 9 februarie 2019, în incinta Centrului CONTACT-Cahul a avut loc o nouă şedinţă ordinară a Consiliului Raional de Participare Cahul. La şedinţă au participat 10 membri CRP, reprezentanți ai ONG-urilor active și grupurilor de inițiativă locală. Prezent a fost și Dul Vladimir Bogdan, consultantul jurist al CRP Cahul. În cadrul ședinței au fost discutate un șir de subiecte, printre care:

  • Analiza subiectului cu referire la calitatea de membru în CRP Cahul
  • Aprobarea în prima lectură a regulamentului de funcționare al CRP Cahul modificat;
  • Identificarea modului de implicare a CRP Cahul în analiza și îmbunătățirea documentelor strategice ale raionului
  • Stabilirea zonelor de intervenție a CRP Cahul în analiza Programului de dezvoltare socio-economică a raionului Cahul pentru perioada 2017-2020 și a documentelor strategice sectoriale. 
  • Elaborarea unui set de recomandări pentru fiecare din domeniile de analiză a Programului de dezvoltare socio-economică, inaintarea către Consiliul Raional Cahul și introducerea lor în programul raionului pentru perioada de după anul 2020.

Discuțiile și disputele din cadrul ședinței de lucru au fost deschse și sincere, contribuind la atingerea unor rezultate concrete și pași reușiti în funcționarea Consiliului Raional de Participare Cahul. 

Activitatea a avut loc în cadrul Proiectului „Consiliul Raional de Participare Cahul – platformă pentru un proces decizional transparent” implementat de CRAION CONTACT- Cahul, cu suportul financiar al Fundației Est-Europene, și este parte a proiectului „Inițiativa comună pentru oportunităților egale” implementat de Fundația Est-Europeană în parteneriat cu Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”, finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare și cofinanțat de Guvernul Suediei. 

Precizăm că Consiliul Raional pentru Participare Cahul a fost fondat în luna iulie 2018 prin decizia Consiliului raional Cahul, drept o structură consultativă a societății civile. 

Galerie foto din postare