Ateliere de lucru privind elaborarea Planurilor de acțiune sensibile la gen și situații de criză

Ateliere de lucru privind elaborarea Planurilor de acțiune sensibile la gen și situații de criză

Noutăți

Suntem bucuroși să vă anunțăm că în fiecare dintre cele 4 localități noi partenere, prin dispoziția primarilor, s-au creat grupuri de lucru cu membri dedicați și implicați, reprezentante/ți ai grupurilor de inițiativă, instituții publice și APL, pentru a facilita elaborarea Planului de acțiune sensibil la gen și situații de criză. Atelierele sunt mentorate de experta în domeniul egalității de gen și dezvoltării comunitare, doamna Palii Lilia.

Astfel, la data de 18 și 22 septembrie 2023, au fost organizate atelierele în satul Filipeni, raionul Leova și comuna Antonești, raionul Cantemir, unde au fost puse bazele acestui plan important. 

La data de 3 și 9 octombrie acest proces a fost continuat și în comuna Zîrnești, raionul Cahul și satul Sadaclia, raionul Basarabeasca.

Aceste ateliere reprezintă un pas crucial în dezvoltarea noastră comunitară și ne ajută să ne asigurăm că suntem pregătiți să facem față oricărei situații de criză, în timp ce promovăm drepturile și egalitatea de gen.

Suntem mândri de angajamentul și implicarea comunității noastre și suntem cu toții nerăbdători să vedem rezultatele acestui proces de colaborare. Rămânem dedicați ideii de a crea o comunitate mai puternică și mai echitabilă pentru toți locuitorii noștri. 

Planurile elaborate vor fi prezentate factorilor de decizie pentru a fi puse pe agenda publică a localității pentru a fi luate în calcul la elaborarea bugetului local și pentru a fi implementate în localități.

Totodată, în urma elaborării Planurilor de acțiune sensibile la gen și situații de criză, vor fi identificate cîte o acțiune din fiecare localitate nouă care va fi finanțată din cadrul proiectului.

Aceste activități sunt organizate în cadrul proiectului ”Parteneriate durabile pentru egalitate și pace”, finanțat printr-un grant al Institutului pentru Raportare despre Război și Pace (IWPR) cu suportul Guvernului Regatului Unit. Opiniile, constatările și concluziile menționate aici sunt ale autorului(ilor) și nu reflectă neapărat pe cele ale IWPR sau Guvernul Regatului Unit.

Galerie foto din postare