Reprezentanții APL și OSC din localitățile partenere s-au capacitat în domeniul „ Analiza de gen a comunității - domenii de analiză. Profilul comunității sensibil la gen și situații de criză"

Reprezentanții APL și OSC din localitățile partenere s-au capacitat în domeniul „ Analiza de gen a comunității - domenii de analiză. Profilul comunității sensibil la gen și situații de criză"

Noutăți

Cu mare bucurie și entuziasm, ne-am adunat la Cimișlia pentru un training deosebit „ Analiza de gen a comunității - domenii de analiză. Profilul comunității sensibil la gen și situații de criză" din cadrul proiectului „Parteneriate durabile pentru egalitate și pace”. 

Acesta a reprezentat o oportunitate unică de a aduce laolaltă reprezentanți valoroși din administrația publică locală (APL) și organizațiile societății civile (OSC) partenere din Cahul-Zîrnești,  Cantemir-Antonești, Leova-Filipeni, Basarabeasca-Sadaclia.

Scopul atelierului a constat în abilitarea sectorului public ca politicile publice locale să țină cont de necesitățile femeilor, bărbaților, persoanelor refugiate, toate categoriile sociale și să le abordeze corespunzător.

Împreună, am explorat și am dezbătut teme esențiale legate de gen și dezvoltare comunitară, învățând cum să realizăm analize de gen relevante și utile pentru comunitățile noastre. Am fost onorați să avem alături de noi participanți dedicați și pasionați, dornici să împărtășească cunoștințe și să aducă schimbări pozitive în comunitățile noastre.

A fost o experiență de învățare incredibilă, unde am împărtășit idei, am creat conexiuni noi și am lucrat împreună pentru a construi un viitor mai incluziv și mai echitabil. Apreciem profund contribuția fiecărui participant și suntem încântați să vedem cum cunoștințele dobândite vor influența dezvoltarea comunităților noastre în viitor.

Mulțumim tuturor celor care au făcut posibil acest eveniment și care au adus energie și entuziasm. Totodată, în cadrul evenimentului au fost semnate acordurile de parteneriat și această activitate a fost o punte de trecere pentru elaborarea Planurilor de acțiune sensibile la gen și situații de criză. Ne așteptăm cu nerăbdare să vedem cum veți aplica aceste cunoștințe în proiectele și inițiativele voastre.


Acest eveniment a fost organizat în cadrul proiectului ”Parteneriate durabile pentru egalitate și pace”, finanțat printr-un grant al Institutului pentru Raportare despre Război și Pace (IWPR) cu suportul Guvernului Regatului Unit. Opiniile, constatările și concluziile menționate aici sunt ale autorului(ilor) și nu reflectă neapărat pe cele ale IWPR sau Guvernul Regatului Unit.

Galerie foto din postare