“Youth cafe” cu tematica: “Toți avem drepturi în egală măsură”

“Youth cafe” cu tematica: “Toți avem drepturi în egală măsură”

Noutăți

La 01 iunie 2023, în cadrul proiectului “Consiliul Raional de Participare Cahul – platformă pentru un proces decizional transparent”, tinerii din raionul Cahul s-au întrunit la activitatea interactivă “Youth cafe” cu tematica: “Toți avem drepturi în egală măsură”. 

  1. În calitate de invitați la această activitate au fost prezenți și membrii CRP Cahul: Svetlana Busuioc, președintă CRP Cahul, AO ”ActiveWomen”, Nicolae Mocanu AO ”Perspectiva” și Nadejda Dodânda AO ”Egreta”. Dumnealor au venit cu un cuvânt de salut și au povestit tinerilor despre activitatea Asociațiilor Obștești din raionul Cahul în diferite domenii. Au prezentat experiența proprie și exemple de implicare a tinerilor în acțiuni comunitare la nivel local. Au încurajat tinerii să fie activi și să exploreze posibilitățile care le sunt oferite pentru dezvoltarea lor în calitate de membri activi ai societății cât și alte perspective de dezvoltare pe plan profesional aici la noi acasă, la Cahul, posibilități de deschidere afacerilor cu programelor destinate tinerilor, cât și despre drepturile noastre pe care le avem toți în egală măsură. Un alt subiect discutat a fost axat pe implicarea tinerilor în procesul de luare a deciziilor care se referă la domeniul de tineret. 
  2. Coordonatorul de proiect Alexandr Trutnev a discutat cu tinerii despre cunoașterea drepturilor tinerilor și a prezentat o informație despre drepturile și posibilitățile tinerilor. 
  3. În colaborare cu Centrul Raional de Tineret Cahul au fost desfășurate activități interactive cu tinerii referitor la cunoașterea Drepturilor Omului. Primele 3 locuri au fost premiate cu cadouri din partea Centrului Raional de Tineret Cahul. 
  4. Organizatorii evenimentului aduc sincere mulțumiri membrilor CRP Cahul care au participat la activitate și felicităm tinerii cu ocazia zilei internaționale a copilului. Le mulțumim pentru poziția activă în societate și dorința de a prelua cunoștințe și experiențe noi. 


Activitatea este organizată în cadrul proiectului în cadrul proiectului “Consiliul Raional de Participare Cahul – platformă pentru un proces decizional transparent”, implementat de AO Centrul ”CONTACT-Cahul” cu suportul Fundației Est-Europene, din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Guvernul Suediei.


Galerie foto din postare