„Parteneriate locale pentru abilitarea femeilor din raioanele Cahul și Ungheni”

„Parteneriate locale pentru abilitarea femeilor din raioanele Cahul și Ungheni”

Noutăți / UN WOMEN
Am încheiat un frumos proiect la realizarea căruia am pus umărul – „Parteneriate locale pentru abilitarea femeilor din raioanele Cahul și Ungheni”.
Alături de colegii noștri de la Institutum Virtutes Civilis am reușit să sprijinim șase inițiative locale din cele două raioane. Iluminare stradală, amenajarea locurilor de joacă pentru copii sau promovarea egalității de gen - sunt doar câteva inițiative pe care le-am susținut. Iată doar câteva succese înregistrate în proiect:
✅ 12 Acorduri de Parteneriat semnate cu APL-urile din raioanele Cahul și Ungheni;
✅ Peste 100 de reprezentanți ai societății civile au fost instruiți în domeniul egalității de gen și abilitării femeilor;
✅ 6 Inițiative locale susținute și finanțate;
✅ 2799 de femei și bărbați, fete și băieți – beneficiari direcți ai proiectului.

„Vrem să credem că bunele practici însușite în acest proiect vor fi multiplicate și în alte inițiative de la nivel local”, și-a exprimat speranța președinta Institutum Virtutes Civilis, Liliana Palihovici.
„Unul din punctele forte ale acestui proiect a fost crearea parteneriatelor durabile dintre autoritățile publice locale și grupurile de inițiativă locală. Sperăm că aceste parteneriate vor continua și în viitor”, a menționat directorul Centrul  CONTACT-Cahul, Mihai Cucereanu.

Inițiativa a fost realizată de către Centrul CONTACT-Cahul și Institutum Virtutes Civilis, în cadrul Proiectului EVA „Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women Moldova în parteneriat cu UNICEF Moldova, în baza Acordului de Colaborare cu UN Women (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitate de Gen și Abilitarea Femeilor).
#EVAProject #ImpreunaMaiPuternici #EU4Ungheni #EU4Cahul #EU4Moldova #StrongherTogether #OrangeTheWorld #GenerationEquality

Galerie foto din postare