A 16-a ȘEDINȚĂ A PLATFORMEI FEMEILOR ACTIVE DIN RAIOANELE CAHUL ȘI UNGHENI

A 16-a ȘEDINȚĂ A PLATFORMEI FEMEILOR ACTIVE DIN RAIOANELE CAHUL ȘI UNGHENI

Noutăți / UN WOMEN

Membrele Platformei femeilor active, reprezentante ale societății civile și membre ale Proiectului EVA „Promovarea egalității de gen în Raioanele Cahul și Ungheni”, s-au reunit la data de 09 septembrie 2022 în cadrul celei de a 16-a ședințe. Subiectul discutat s-a referit la arderea emoțională din perspectiva dimensiunii de gen.

Cu un cuvânt de salut la începutul evenimentului a venit Managera de proiect, AO Centrul „CONTACT-Cahul”, Cristina Lupan: „Mă bucur să menționez faptul că cu pași siguri am ajuns la ultima ședință a Platformei femeilor active din raioanele Cahul și Ungheni în cadrul proiectului. Astăzi avem o tematică importantă, și anume arderea emoțională. La fel ca de partea fizică, fiecare din noi avem nevoie să avem grijă și de partea emoțională”. 

Participantele s-au familiarizat cu conceptul de „ardere emoțională”, simptomele manifestării, etapele formării, cauzele și metodele de prevenire. Au învățat și practicat tehnicii și metode de reducere a  nivelului de stres emoțional. De asemenea, au aflat care sunt factorii externi și interni care pot duce la ardere emoțională și de ce deseori este confundată cu depresia.


Ședință a fost ghidată de profesionista, Larisa Tiutiunnic, care a îmbinat teoria cu practica, abordând tematica din perspectiva egalității de gen. 


EVAProject #ImpreunaMaiPuternici #EU4Ungheni #EU4Cahul #EU4Moldova #StrongherTogether #OrangeTheWorld #GenerationEquality

Această activitate este realizată de către Centrul „CONTACT-Cahul” și AO „Institutum Virtutes Civilis”, în cadrul Proiectului EVA „Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women în parteneriat cu UNICEF Moldova, în baza Acordului de Colaborare cu UN Women (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitate de Gen și Abilitarea Femeilor). Părerile și opiniile exprimate aici aparțin autorilor și nu reflectă neapărat punctul de vedere al UN Women, al UNICEF sau al Uniunii Europene.

Galerie foto din postare