Femeile active din raionul Cahul s-au întrunit în cadrul unei noi ședințe

Femeile active din raionul Cahul s-au întrunit în cadrul unei noi ședințe

Noutăți / UN WOMEN

Dornice de a crește profesional și a se implica mai mult în luarea deciziilor, femeile din cadrul Platformei femeilor active, parte a Proiectului „Parteneriate locale pentru abilitarea femeilor din raioanele Cahul și Ungheni”, s-au reunit la data de 29 iulie 2022 în cadrul unei noi ședințe. Subiectul discutat s-a referit la ”Liderismul feminin și lucrul în echipă”.

Managera de proiect, AO Centrul „CONTACT-Cahul”, Cristina Lupan, în cuvântul său de salut a menționat: „Astăzi, suntem împreună la cea de-a paisprezecea reuniune a Platformei femeilor active din raioanele Cahul și Ungheni. Subiectul ședinței este unul actual și necesar, deoarece fiecare din noi suntem parte a unei echipe și trebuie să știm cum împreună putem obține cele mai bune performanțe. Să cunoaștem mai îndeaproape calitățile pe care le poate deține o femeie lideră astfel încât să fie urmată în activitate și să inspire alte femei”.

Dl. Mihail Cucereanu, directorul AO Centrul ”CONTACT-Cahul”, a salutat doamnele prezente și le-a urat succes în activitatea ulterioară. 

Ședința a fost ghidată de experta națională, dna Silvia Strelciuc, care a pus accent pe partea practică. Astfel, fiecare membră a avut posibilitatea să-și dezvolte abilitățile de lideră.

”Fiecare femeie are calități de lideră care le aplică fie în familie, fie în domeniul în care se implică. Trebuie doar să le dezvoltăm”, a spus în cadrul activității dna Raisa Gâscă, profesoară, Colegiul ”Iulia Hasdeu” din Cahul.

Dna Nadejda Dăbândă, directoarea Gimnaziului din com. Zîrnești, la etapa de prezentare a activității practice, a specificat că fetițele care sunt active în școală devin lidere cînd cresc mari.

Participantele la ședința Platformei femeilor active din raionul Cahul s-au arătat mulțumite de informațiile asimilate specificând că de acum vor putea aplica cele învățate spre dezvoltarea personală și profesională.

EVAProject #ImpreunaMaiPuternici #EU4Ungheni #EU4Cahul #EU4Moldova #StrongherTogether #OrangeTheWorld #GenerationEquality

Această activitate este realizată de către Centrul „CONTACT-Cahul” și AO „Institutum Virtutes Civilis”, în cadrul Proiectului EVA „Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women în parteneriat cu UNICEF Moldova, în baza Acordului de Colaborare cu UN Women (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitate de Gen și Abilitarea Femeilor). Părerile și opiniile exprimate aici aparțin autorilor și nu reflectă neapărat punctul de vedere al UN Women, al UNICEF sau al Uniunii Europene.

Galerie foto din postare