Instruiri, dezbateri și muncă în echipă. Cum consiliile de elevi devin organe reprezentative în școli

Instruiri, dezbateri și muncă în echipă. Cum consiliile de elevi devin organe reprezentative în școli

Noutăți
Incontestabil, tinerii și tinerele sunt viitorul unei țări. Respectiv, dacă optăm pentru un viitor prosper, cea mai importantă investiție ar trebui să fie în educația de calitate și în oportunitățile de dezvoltare pe care să le oferim elevilor și elevelor. Pentru al patrulea an consecutiv, Fundația Soros Moldova, împreună cu organizațiile partenere Centru de Resurse pentru Tineri DACIA și Centrul CONTACT-Cahul, sprijină și motivează implicarea activă a adolescenților și adolescentelor în consiliile de elevi, în instituțiile de învățământ din regiunile de nord și sud. Scopul primordial este modificarea statutului consiliilor din formale în reprezentative și crearea unui spațiu sigur pentru motivarea tinerilor să se exprime liber și să gândească creativ.
Anual, din 2018, când a fost inițiat proiectul „Abilitarea elevilor în vederea implicării în procesul decizional”, sunt sprijinite consiliile de elevi din cadrul școlilor-pilot, contribuind astfel la formarea unor cetățeni informați, activi și responsabili. La școala de vară iGrow/euCresc 2022, timp de patru zile, 24 de elevi și eleve au învățat despre importanța comunicării constructive, despre arta argumentării și despre eficiența dezbaterilor. 

Articolul, în întregime, îl găsiți aici: https://diez.md/2022/07/19/foto-video-instruiri-dezbateri-si-munca-in-echipa-cum-consiliile-de-elevi-devin-organe-reprezentative-in-scoli/