Instruirii în domeniul participării publice pentru elevii

Instruirii în domeniul participării publice pentru elevii

Noutăți
În perioada 26-28 septembrie a avut loc instruirii în domeniul participării publice pentru elevii din 3 licee: L.T. ”Mihail Sadoveanu” s. Giurgiulești, L.T. ”Dimitrie Cantemir” or. Cahul și L.T. ”Ioan Vodă” or. Cahul, implicate în implementarea proiectului  ”Abilitarea elevilor în vederea implicării în procesul decizional”.

Scopul acestui proiect este încurajarea tinerilor de a se implica în procesul decizional prin intermediul Consiliilor Elevilor, structuri funcționale și eficiente, capabile să reprezinte interesele tuturor elevilor și să contribuie la creșterea capacității de implicare a tinerilor în viața instituției și a localității.

În cadrul instruirilor circa 60 de elevii au făcut cunoștință cu Ghidul practic pentru desfășurarea alegerilor în Consiliul Elevilor elaborat de către Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral și Instrucțiunea privind Constituirea și funcționarea consiliului elevilor elaborată de către Ministerului Educației (Anexa nr. 1 la Ordinul nr. 136 din 26 martie 2013), care conține obiectivele, funcțiile, structura și etapele procesului de organizare a Alegerilor Consiliului de Elevi în școli.

Fiind ghidați de către experții proiectului Vitalie Cîrhană și Ana Ciolan și împreună cu reprezentanții administrației liceelor, elevii au stabilit un plan de acțiuni prin intermediul căruia va fi pus în aplicare procesul de selectare a noilor membri ai Consiliului.

Proiectul ”Abilitarea elevilor în vederea implicării în procesul decizional” este implementat de Centrul CONTACT-Cahul cu sprijinul financiar al Fundației Soros Moldova prin Departamentul Buna Guvernare.

Galerie foto din postare