Au fost semnate Contractele de mini-granturi în cadrul proiectului „Abilitarea elevilor în vederea implicării în procesul decizional”

Au fost semnate Contractele de mini-granturi în cadrul proiectului „Abilitarea elevilor în vederea implicării în procesul decizional”

Noutăți

În urma unui proces amplu de dezvoltare a capacităților consiliilor de elevi privind scrierea proiectelor, identificarea problemelor la nivel de instituție și dezvoltarea spiritului de implicare activă în luarea deciziilor la nivel de școală, în 8 licee din sudul și nordul țării a fost dat startul implementării mini-proiectelor.

Elevii împreună cu mentorii au lucrat activ ca să poată soluționa una dintre cele mai stringente probleme cu care se confruntă instituția pe care o reprezintă.

Astfel, în zona Sud vor fi implementate 4 inițiative în instituțiile : LT ”M. Sadoveanu”, satul Giurgiulești, raionul Cahul; LT ”M. Eminescu”, satul Slobozia Mare, raionul Cahul; LT ”I. Voda”, municipiul Cahul; LT ”C. Spătaru”, orașul Leova. În zona de Nord de asemenea vor fi susținute 4 inițiative în Liceele: LT ”B.P.- Hasdeu”, orașul Drochia; LT ”Petru Rareș”, municipiul Soroca; LT ”Ion Creangă”, municipiul Soroca; LT ”Visoca”, satul Visoca, raionul Soroca.

Membrii Consiliilor de elevi împreună cu administrația liceelor, pe o perioadă de 2 luni vor implementa inițiativele propuse care va duce la îmbunătățirea condițiilor instructive-educative de acre va putea beneficia fiecare elev. 

Acest proiect este implementat în două regiuni ale țării, Nord și Sud, de către două organizații partenere: Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA și Centrul ”CONTACT-Cahul” cu sprijinul financiar al Fundațiilor pentru o Societate Deschisă și Fundația Soros Moldova.

Galerie foto din postare