”Creștem capacități”

”Creștem capacități”

Noutăți / UN WOMEN

În cadrul Proiectului EVA „Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni”, recent, a fost organizată o Ședință de lucru cu Grupele de Inițiativă din localitățile beneficiare a Programului de Inițiative Locale. 

Membrii echipei CONTACT-Cahul, implicați în proiect, au depus efort de a contribui la creșterea capacităților persoanelor implicate în realizarea proiectelor în municipiul Cahul și localitățile Andrușul de Jos și Zîrnești. 

Prima parte a activității a fost axată pe componenta ”Tehnici de comunicare. Promovarea și asigurarea vizibilității”. Participantele, fiind ghidate de specialista pe comunicare, dna Viorica Cecan, au primit atît informații teoretice cît și au pus în practică cunoștințele acumulate.

În cea de-a doua parte a ședinței s-a prezentat progresul realizat în implementarea proiectelor din cele 3 localități beneficiare, s-au planificat activitățile ulterioare și s-a analizat îndeplinirea bugetelor. Coordonatoarea de proiect, dna Cristina Lupan, și asistenta de proiect, dna Cristina Mocan, au venit cu sfaturi practice și utile cu scopul îmbunătățirii implementării proiectelor.


Reamintim că la data de 11 ianuarie au fost semnate Acordurile de parteneriat cu localitățile beneficiare a Programului de susținere a inițiativelor locale: 

  • Comuna Zîrnești, raionul Cahul – ”Copii și părinți în era digitală”;
  • Municipiul Cahul – Promovarea acceptării pozitive, necondiționate și empatice a femeii în societate”;
  • Satul Andrușul de Jos, raionul Cahul – ”Egalitate cu acces în totalitate”.


Această activitate a fost realizată de către Asociația Obștească Centrul ”CONTACT-Cahul” și Asociația Obștească „Institutum Virtutes Civilis”, în cadrul Proiectului EVA „Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women în parteneriat cu UNICEF Moldova, în baza Acordului de Colaborare cu UN Women (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitate de Gen și Abilitarea Femeilor). Părerile și opiniile exprimate aici aparțin autorilor și nu reflectă neapărat punctul de vedere al UN Women, al UNICEF sau al Uniunii Europene.


#EVAProject #UNWomen #UNICEF #ImpreunaMaiPuternici #EU4Cahul #EU4Ungheni #EU4Moldova #StrongherTogether #GenerationEquality #TeamEurope

Galerie foto din postare