Interviu cu Valentina Carastan, primărița din Slobozia Mare, raionul Cahul

Interviu cu Valentina Carastan, primărița din Slobozia Mare, raionul Cahul

Noutăți / UN WOMEN

”Femeile din sate pot contribui la bunăstarea societății”: Valentina Carastan, primărița localității Slobozia Mare, raionul Cahul.

Doamna Valentina Carastan este primărița localității Slobozia Mare deja de 15 ani. ”În anul 2007, la primul mandat, a găsit consiliul local doar din bărbați. Situația s-a schimbat pe parcursul celor 4 mandate, iar în prezent au în consiliul local 9 doamne consiliere, motivând doamnele din localitate prin propriul exemplu”, relatează doamna Valentina Carastan.

Multe provocări a întâmpinat pe parcursul anilor de implicare din motiv că este femeie, dar niciodată nu a cedat, ci dimpotrivă a fost mai dornică să aducă o schimbare pentru cetățenii care i-au dat votul de încredere.


Acest interviu este parte a activității „Femeia din sat” din proiectul EVA „Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women în parteneriat cu UNICEF, în baza Parteneriatelor dintre CPD, CMT, AO Centrul „Contact-Cahul”, IVC și UN Women. Proiectul își propune abilitarea femeilor prin integrarea nevoilor acestora în politicile publice locale, sporirea accesului femeilor la procesul decizional local, combaterea violenței domestice împotriva femeilor și copiilor, precum și combaterea stereotipurilor de gen printre tineri și tinere, fete și băieți.


EVAProject #ImpreunaMaiPuternici #EU4Ungheni #EU4Cahul #EU4Moldova #StrongherTogether #OrangeTheWorld #GenerationEquality