Training "Scrierea cererilor de finanțare. Managmentul proiectului”

Training "Scrierea cererilor de finanțare. Managmentul proiectului”

Noutăți
Reprezentanții asociațiilor obștești din raioanele Cahul, Cantemir și Leova au învățat cum să elaboreze o cerere de finanțare în cadrul unui training de 2 zile, desfășurat de către Centrul Contact-Cahul.

Scopul acestei instruiri a fost de a forma cunoștințe și capacități în domeniul managementului proiectelor, reprezentanților societății civile, membre a 2 Grupuri de Acțiune Locală (GAL-uri) care urmează să fie create în raioanele Cahul și Cantemir.

În prima zi de instruire, participanții au făcut cunoștință cu definiția proiectului, caracteristicile acestuia, ciclul unui proiect şi importanța fiecărei etape la elaborarea și gestionarea proiectelor, procedeele de abordare a donatorilor.

În ziua următoare au identificat, descris și prioritizat problemele existente în localități în scopul elaborării unui proiect. Au învățat să formuleze corect scopurile, obiectivele și metodologia de implementare, să alcătuiască un plan de activități și un buget al proiectului.

Trainingul a fost moderat de către experții Centrului Național Contact.

Această activitate este parte a proiectului “Dezvoltarea comunităților rurale prin prisma abordării LEADER și a Grupurilor de Acțiune Locală (GAL)” implementat de Centrul CONTACT-Cahul în parteneriat cu Asociația “Pro Cooperare Regională” din Bălți cu suportul financiar al Fundației Elvețiene HEKS.

Galerie foto din postare