ȘEDINȚĂ GRUPURILOR DE INIȚIATIVĂ LOCALĂ DIN MĂCĂREȘTI ȘI RĂDENII VECHI PENTRU AJUSTAREA STRATEGIILOR DE DEZVOLTARE A LOCALITĂȚII LA DIMENSIUNEA DE GEN ȘI DEZVOLTAREA PLANURILOR LOCALE DE PROMOVARE A EGALITĂȚII DE GEN

ȘEDINȚĂ GRUPURILOR DE INIȚIATIVĂ LOCALĂ DIN MĂCĂREȘTI ȘI RĂDENII VECHI PENTRU AJUSTAREA STRATEGIILOR DE DEZVOLTARE A LOCALITĂȚII LA DIMENSIUNEA DE GEN ȘI DEZVOLTAREA PLANURILOR LOCALE DE PROMOVARE A EGALITĂȚII DE GEN

Noutăți / UN WOMEN
28 participanți și participante, dintre care 12 din localitatea Măcărești și 16 din Rădenii Vechi, au participat la data de 03 august 2021 la o ședință de lucru pentru ajustarea Strategiilor de Dezvoltare a Localității la dimensiunea de gen și dezvoltarea Planurilor Locale de promovare a egalității de gen. Evenimentul face parte din proiectul „Parteneriate locale pentru abilitarea femeilor din raioanele Cahul și Ungheni”.
Proiectul „Parteneriate locale pentru abilitarea femeilor din raioanele Cahul și Ungheni” este realizat de către Asociația „Institutum Virtutes Civilis” și Asociația Obștească Centrul CONTACT-Cahul și este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women Moldova în parteneriat cu UNICEF Moldova. Iar cele 12 comunități partenere ale proiectului sunt comunele Andrușul de Jos, Larga Nouă, Slobozia Mare, Văleni, Zârnești și orașul Cahul și comunele Măcărești, Mănoilești, Pârlița, Rădenii Vechi, Zagarancea și orașul Ungheni.

La începutul ședinței, Olesea Vladîca, Manageră de proiect în cadrul AO „Institutum Virtutes Civilis”, a menționat despre importanța și impactul desfășurării unor astfel de evenimente pentru ambele localități.
„Este important să ne asigurăm că vocile femeilor sunt luate în consideraţie, că ele participă la elaborarea şi implementarea deciziilor şi contribuie la dezvoltarea și prosperarea comunității. Prin promovarea egalității de gen dintre bărbaţi şi femei vom putea realiza progrese măsurabile și importante pentru Măcărești și Rădenii Vechi. Trebuie să ne asigurăm că documentele strategice de dezvoltare a localității reflectă în mod adecvat situația femeilor din localitate și oferă soluțiile potrivite pentru un trai decent și activitate profesională atât pentru femeile cât și pentru bărbații din comunitate”.
În cadrul ședințelor, grupurile de lucru din localitățile Măcărești și Rădenii Vechi au identificat necesitățile de gen în comunitate pe domeniile de infrastructură și amenajarea teritoriului, educație și sănătate, asistență socială, cultură, sport; dezvoltare economică locală (locuri de muncă și accesul la resurse), sector asociativ și abilitare politică (nivelul de participare la procesul decisional și sectorul asociativ).

Galerie foto din postare