UE // Consolidăm constant capacitățile OSC-urilor beneficiare de granturi PGL.

UE // Consolidăm constant capacitățile OSC-urilor beneficiare de granturi PGL.

Noutăți / UE / GIZ

Circa 40 persoane din echipele OSC-urilor partenere din Regiunea de Sud, beneficiare a Programului de Granturi Locale (PGL), au participat la seminarul de instruire cu tema ”Achiziții publice în domeniul public și non-profit” organizat de CRAION CONTACT-Cahul la 31 martie 2021. Seminarul a avut ca scop înțelegerea mecanismelor de organizare a achizițiilor publice și a modului de implicare a cetățenilor și societății civile în procesul de monitorizare. Evenimentul a fost facilitat de expertul național Sergiu Bozianu, care a explicat accesibil și detaliat tot ce ține de organizarea achizițiilor din bani publici. Pe parcursul evenimentului s-au făcut referințe și la organizarea achizițiilor publice în sectorul privat, inclusiv în cel non-guvernamental. OSC-urile din regiune au avut posibilitatea să găsească răspuns la o serie de întrebări ce țin de desfășurarea achizițiilor publice și monitorizarea acestor procese. 

Instruirea OSC-urilor continuă. La data de 9 aprilie 2021, de la orele 13.00, Vă așteptăm pe zoom la instruirea cu tema ”Cercetarea sociologică. Cerințe în organizarea sondajelor de opinie și prelucrare a datelor” cu expertul național Vasile Cantarji de la ”CBS Axa”. Link de acces - https://us02web.zoom.us/j/86864068071, Meeting ID: 868 6406 8071. 

Activitățile de formare a OSC-urilor sunt parte a proiectului ”Suport în Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova” din cadrul proiectului național ”Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova” finanțat de UE și implementat de GIZ.

Galerie foto din postare