JCL // Caravana inițiativelor comunitare și-a continuat drumul…

JCL // Caravana inițiativelor comunitare și-a continuat drumul…

Noutăți

Gazdele evenimentelor desfășurate duminică, 6 decembrie, au fost satele Țiganca, Lingura, Capaclia din raionul Cantemir și satul Borogani din raionul Leova.  Sate cu oameni activi, implicați și dornici de a face schimbare în localitate prin exercitarea mecanismului de organizare comunitară.

Astfel, în Țiganca, membrii Juriului Cetățenesc Local (JCL), coordonați de organizatorul comunitar Mocanu Eugenia, împreună cu cetățenii și APL au mobilizat toate resursele și au rezolvat problema accesului dificil al cetățenilor către instituțiile publice prin construcția și pavarea unui trotuar .  

Sporirea condițiilor de siguranță prin îngrădirea și iluminarea parcului „Leagănul Copilăriei” pentru copii și tinerii din satul Lingura a fost prioritatea membrilor JCL și a  organizatorului comunitar Dobrota Natalia.

Organizatorul comunitar Stăvilă Rima,  împreună cu  tinerii, copii și adulții din Capaclia,  au creat condiții pentru petrecerea timpul liber în parcul Unirii, prin amenajarea acestuia cu inventar sportiv și pentru copii.

Locuitorii satului Borogani vor beneficia de spații verzi, bine amenajate pe Aleea Tinerilor, problemă ce a fost soluționată de membrii comunității împreună cu organizatorul comunitar Răileanu Sofia.

Important de menționat este faptul că aceste inițiative au fost realizate cu suportul APL din cele 7 localități implicate în proiect, fiind aplicat principiul 3 la 1: contribuția APL, colectare de fonduri din partea cetățenilor și componenta de mini grant.  Valoarea totală a inițiativelor comunitare implementate constituie 217 164 MDL. 

Reamintim că această activitate este parte a proiectului „Participare la guvernare prin Juriile Cetățenești Locale” implementat de Centrul CONTACT-Cahul, cu suportul financiar al Fundației Soros Moldova, Departamentul Buna Guvernare.

Galerie foto din postare