JCL // Bobocii îi numeri când îi ai ...

JCL // Bobocii îi numeri când îi ai ...

Noutăți

Caravana inițiativelor comunitare este un fel de... ”numărat bobocii”, adică evaluăm rezultatele: cum a fost? cum este acum? ce s-a schimbat? Astfel la data de 28 noiembrie a fost organizată Caravana inițiativelor de organizare comunitară pentru prezentarea rezultatelor proiectelor implementate de Juriile Cetățenești Locale. Un eveniment organizat de CONTACT-Cahul în colaborare cu localitățile partenere de proiect. 

Această activitatea fost  despre oamenii cu inimă mare, care sunt gata să vină în ajutor nu doar celor din jur, dar și autorităților locale pentru a rezolva mici probleme cu care se întâlnesc zi de zi. Faptul că cetățeni se implică în viața socială a localități bucură autoritățile.

Satele Andrușul de Jos, Taraclia de Salcie din raionul Cahul dar și Albota de Jos din raionul Taraclia, în ultimul an au fost poli de implicare cetățenească, unde oamenii au identificat problemele care îi afectează și au venit cu soluții. 

În acest mod, în Andrușul de Jos, membrii Juriului Cetățenesc Local (JCL), coordonați de organizatorul comunitar Raru Diana, împreună cu cetățenii și APL au mobilizat toate resursele și au instalat bănci atât în fața Casei de Cultură, cât și în fața instituțiilor publice din apropiere.

În Taraclia de Salcie, cetățenii împreună cu organizatorul comunitar Bejan Irina, au decis că au nevoie de condiții de odină în fața casei de cultură, acolo unde de obicei, se joacă horele. 

Popazu Tatiana în Albota de Jos, împreună cu tinerii, copii și părinții lor acum își petrec timpul liber în parcul unde au fost amenajate mese și bănci.


Cel mai important în acest proces este că oamenii au înțeles că doar împreună pot face multe schimbări în localitate, că organizarea comunitară înseamnă un parteneriat activ între localnici, primărie și diasporă. 

Reamintim că această activitate este parte a proiectului „Participare la guvernare prin Juriile Cetățenești Locale” implementat de Centrul CONTACT-Cahul, cu suportul financiar al Fundației Soros Moldova, Departamentul Buna Guvernare.Galerie foto din postare