UE // Atelier de lucru cu coordonatorii de proiecte și echipele de implementare din cadrul Programului de Granturi Locale pentru Regiunea de Dezvoltare SUD (PGL)

UE // Atelier de lucru cu coordonatorii de proiecte și echipele de implementare din cadrul Programului de Granturi Locale pentru Regiunea de Dezvoltare SUD (PGL)

Noutăți / UE / GIZ

La data de 16 noiembrie, cu începere de la ora 14.00,  Centrul Regional de Asistență și Informare a Organizațiilor Neguvernamentale ”CONTACT-Cahul” a organizat un Atelier de lucru cu coordonatorii de proiecte și echipele de implementare din cadrul Programului de Granturi Locale pentru Regiunea de Dezvoltare SUD (PGL). 

Agenda a conținut subiecte precum:

  • Modificări efectuate în Manualul de Operare al OSC-urilor pe componenta de comunicare și vizibilitate; 
  • Instrucțiuni de utilizare și imprimare a materialelor promoționale;
  • Aplicarea Indexului de advocacy pentru OSC-urile din Regiunea de Dezvoltare Sud;
  • Școala online pentru Organizațiile Societății Civile; ș.a.

Partea cea mai importantă a fost explicarea mecanismului privind aplicarea Indexului de advocacy, un instrument efectiv de evaluare și consolidare a capacităților Organizațiilor Societății Civile. 

Activitatea a fost una lucrativă, oferind posibilitatea fiecărui participant să-și expună părerea asupra subiectelor expuse și în acest mod au fost discutate, în comun, provocările cu care se confruntă OSC-urile la această etapă de implementare.


Reamintim că Proiectul „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova” este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partener al proiectului în RDS este CRAION CONTACT-Cahul, care implementează proiectul „Suport în abilitarea cetățenilor din Regiunea de Dezvoltare Sud” în raioanele Cahul, Cantemir, Căușeni, Cimișlia, Basarabeasca, Leova, Ștefan Vodă și Taraclia în perioada octombrie 2019 – septembrie 2021.

Galerie foto din postare