UE // Societatea civilă implicată în dezvoltarea infrastructurii în Regiunea Sud

UE // Societatea civilă implicată în dezvoltarea infrastructurii în Regiunea Sud

Noutăți / UE / GIZ

În cadrul Programului de Granturi Locale din Regiunea de Dezvoltare Sud, 6 OSC-uri implementează proiecte de abilitare a cetățenilor cu elemente de infrastructură, care presupun lucrări de îmbunătățire a serviciilor publice locale în domeniile de Eficiență Energetică și Aprovizionare cu Apă și Canalizare. Pentru desfășurarea cu succes a acțiunilor, a fost realizat un atelier de lucru cu coordonatorii de proiecte și partenerii din APL, pentru discutarea aspectelor legate de :  Legislația Republicii Moldova cu privire la implementarea proiectelor de infrastructură, asigurarea supravegherii tehnice a lucrărilor, cerințe pentru asigurarea durabilității investițiilor în proiectele finanțate de Uniunea Europeană. 

Fiecare OSC, după prezentarea situației curente privind implementarea componentei investiționale,  a beneficiat de consultanță din partea expertului GIZ, dl. Constantin Enciu, și a primit recomandări pentru depășirea provocărilor prin identificarea soluțiilor optime.

Proiectul „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova” este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partener al proiectului în RDS este CRAION CONTACT-Cahul, care implementează proiectul „Suport în abilitarea cetățenilor din Regiunea de Dezvoltare Sud” în raioanele Cahul, Cantemir, Căușeni, Cimișlia, Basarabeasca, Leova, Ștefan Vodă și Taraclia în perioada octombrie 2019 – septembrie 2021.

Galerie foto din postare