Vin alegerile în noile Consilii ale Elevilor!

Vin alegerile în noile Consilii ale Elevilor!

Noutăți

A venit toamna și o dată cu ea a început și noul an școlar. Elevii au revenit la studii cu forțe noi și cu planuri mărețe. Totodată și-au reluat activitatea și Consiliile Elevilor. Se apropie alegerile noului Consiliu al Elevilor din școli și de aceea principala preocupare la moment este organizarea și desfășurarea scrutinului. Luna octombrie a fost perioada în care tinerii din cele trei licee partenere ale proiectului ”Abilitarea elevilor în vederea implicării în procesul decizional-III”, împreună cu mentorii și administrația, au stabilit ziua desfășurării alegerilor, stabilirea perioadei campaniei electorale, înaintarea concurenților electorali și lista de materiale necesare pentru implementarea acestui proces. 

Suportul principal în instruirea echipelor l-au oferi cei doi experți ai proiectului: Mariana Țurcan și Vitalie Cîrhană. Recent, în regim online, au avut loc câteva ateliere de instruire la care a fost prezentată procedura de organizare și desfășurare a alegerilor noului consiliu.

Această activitate este parte a proiectului ”Abilitarea elevilor în vederea implicării în procesul decizional-III”, implementat de Centrul CONTACT-Cahul în zona de sud și Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA din Soroca pentru zona de nord. Proiectul este finanțat de Fundația SOROS Moldova. În zona de sud proiectul  este realizat în următoarele instituții de învățământ: LT ”Mihail Sadoveanu” s. Giurgiulești, raionul Cahul, LT ”Dimitrie Cantemir” și  LT ”Ioan Vodă” din municipiul Cahul.

Galerie foto din postare