JLC // Advocacy? Loby?

JLC // Advocacy? Loby?

Noutăți

Planificarea campaniilor de advocacy pentru soluționarea problemei locale este o temă și un proces foarte cunoscut, dar mai puțin aplicat corect și eficient în comunitatea noastră.  Suntem foarte bucuroși atunci când APL –urile sunt deschise, receptive și cooperante pentru a îmbunătăți nivelul de trai al cetățenilor, dar dacă nu? 

Scopul trainingului ”Planificarea campaniilor de advocacy”, organizat de Centrul CONTACT-Cahul pentru organizatorii comunitari și membrii  Juriului Cetățenesc Local (JCL) din cel 7 localități implicate în acest proiect este de a învăța cum corect se implementează o campanie de advocacy, astfel ca schimbările să fie realizate în timp util și eficient. 

Participanții la training au învățat ce este o politică publică, au învățat că influența asupra factorilor de decizie  se numește  loby , că advocacy  este promovarea unui punct de vedere față de alte  puncte de vedere și că membrii comunității pot influența procesul de luare a deciziilor prin elaborarea unor politici publice locale. Toate informațiile primite de la experta proiectului Matveev Victoria, vor fi utilizate de către membrii JCL  pentru implementarea unei campanii de advocacy pentru localitatea lor. 

Reamintim că această activitate este parte a proiectului „Participare la guvernarea locală prin Juriile Cetățenești Locale” implementat de Centrul CONTACT-Cahul, cu suportul financiar al Fundației SOROS Moldova/ Departamentul Buna Guvernare.

Galerie foto din postare