Juriului Cetățenesc Local (JCL) // Mobilizarea resurselor locale

Juriului Cetățenesc Local (JCL) // Mobilizarea resurselor locale

Noutăți

Una din componentele programului de instruire a organizatorilor comunitari este Mobilizarea resurselor locale, etapă la care am ajuns după ce am identificat și prioritizat problemele locale, am cercetat problema selectată și am analizat toate soluțiile posibile de rezolvare, din care membrii Juriului Cetățenesc Local împreună cu cetățenii fiecărei localități implicate în acest proiect, au ales soluția cea mai reușită. 

Resursele într-o localitate sunt multe și diverse, iar acest training a ajutat  membrii JCL să le identifice și sa le pună  în valoare pentru  dezvoltarea localității și mai ales pentru rezolvarea problemei selectate.  

Astfel, la data de 11 august 2020, în cadrul training-ului organizat de Centrul CONTACT-Cahul, membrii JCL din fiecare localitate au elaborat harta resurselor locale, indicând resursele umane, naturale, culturale, materiale și cele financiare. 

Vă reamintim că localitățile beneficiare în instruire și aplicarea metodei de organizare comunitară sunt: Andrușul de Jos, Albota de Jos, Taraclia de Salcie, Țiganca, și Borogani, iar localitățile beneficiare ale programului de consultanță și mentorat în advocacy sunt Lingura și Capaclia.

Această activitate este parte a proiectului „Participare la guvernarea locală prin Juriile Cetățenești Locale (JCL)” implementat de Centrul CONTACT-Cahul, cu suportul financiar al Fundației SOROS Moldova/ Departamentul Buna Guvernare.

Galerie foto din postare