De la probleme la soluții !

De la probleme la soluții !

Noutăți

De cele mai multe ori vedem problemele din jurul nostru, dar nu ne asumăm nici o responsabilitate, pentru că nu știm CUM și CU CINE să le rezolvăm.  

După ședințele de identificare și prioritizare a problemelor din comunitățile beneficiare ale proiectului, a urmat o altă lecție, cea de cercetare a soluțiilor.  

Astfel, la data de 30 iulie curent, Centrul CONTACT-Cahul a organizat un training online având drept tematică „Analiza problemelor și cercetarea soluțiilor”.

Membrii Juriilor Cetățenești Locale (JCL), din fiecare localitate, au identificat cauzele și efectele directe și indirecte ale problemei selectate spre soluționare, au elaborat analiza SWOT ca tehnică de evaluare a problemei din perspectiva punctelor tari și slabe, dar și a oportunităților și riscurilor. 

Ca și în matematică, orice problemă are mai multe soluții de rezolvare, de aceea o atenție deosebită a fost acordată principiilor de cercetare a soluțiilor. 

După activitate, organizatorii comunitari vor folosi diverse metode de a transmite cele învățate localnicilor, pentru a cerceta toate soluțiile posibile și a o identifica împreună pe cea mai reușită. 

Ținem să menționam că organizatorii comunitari, au creat pagini noi de Facebook sau utilizează pagina asociațiilor obștești locale pentru a  informa despre activitățile proiectului în care sunt implicați și a comunica cu cetățenii atât de pe loc, cât și cu cei din diasporă. 

Vă reamintim că localitățile beneficiare în instruire și dezvoltarea domeniului organizării comunitare sunt: Andrușul de Jos, Albota de Jos, Taraclia de Salcie, Țiganca, și Borogani, iar localitățile beneficiare ale Programului de consultanță și mentorat în advocacy sunt Lingura și Capaclia.

Această activitate este parte a proiectului „Participare la guvernarea locală prin Juriile Cetățenești Locale (JCL)” implementat de Centrul CONTACT-Cahul, cu suportul financiar al Fundației SOROS Moldova/ Departamentul Buna Guvernare.

Galerie foto din postare