Seminar de Prioritizare a problemelor identificate în localitate, în cadrul proiectului ”Participarea la guvernarea locală prin Juriile Cetățenești Locale”

Seminar de Prioritizare a problemelor identificate în localitate, în cadrul proiectului ”Participarea la guvernarea locală prin Juriile Cetățenești Locale”

Noutăți

”Dacă nu sunteți mulțumit de situația de astăzi, nu există decât două opțiuni: Să nu faceți nimic şi să continuați să trăiți în aceeași situație sau Să decideți, să vă implicați şi să contribuiți la schimbare!” 

Evident că a doua opțiune este alegerea organizatorilor comunitari care la data de 9 iulie, au participat la seminarul de Prioritizare a problemelor identificate în localitate, în cadrul proiectului ”Participarea la guvernarea locală prin Juriile Cetățenești Locale.

În urma realizării chestionarelor de identificare a problemelor locale, organizatorii comunitari au învățat ce este o problemă comunitară și care sunt criteriile de prioritizare a lor. Acest proces de prioritizare urmează a fi realizat în localitățile implicate în proiect împreună cu toți actorii comunitari locali. 

Un alt subiect important discutat în cadrul seminarului a fost despre dezvoltarea comunitară și dimensiunile acesteia, rolul implicării civice a  cetățenilor în procesul decizional local. Toate aceste informații au fost livrate prin utilizarea metodelor interactive de către experta proiectului Matveev Victoria.

Această activitate este parte a proiectului Participare la guvernarea locală prin Juriile Cetățenești Locale (JCL)” implementat de Centrul CONTACT-Cahul, cu suportul financiar al Fundației SOROS Moldova/ Departamentul Buna Guvernare.

Galerie foto din postare