Alimentația corectă a copiilor la diferite vârste

Alimentația corectă a copiilor la diferite vârste

Noutăți

După cum fiecare copil este unic în felul său, tot așa și nevoile nutriționale sunt diferite pentru fiecare și se schimbă pe parcursul anilor. Pentru a crește mari și a se menține sănătoși, alimentația corectă are un rol vital pentru copii. Părinții au responsabilitatea de a se informa și de a oferi o alimentație corectă copiilor în fiecare zi!

Pentru ca copilul să beneficieze de suficienți carbohidrați, proteine și alți nutrienți, este important să consume alimentele corecte ce conțin toate cele necesare la ora potrivită din zi.

Alimentația copiilor trebuie să fie cât mai variată – fructe, legume, cereale, pâine cu un grad ridicat de fibre în locul produselor de panificație din cereale rafinate, etc. 

Numărul de calorii suficiente pentru fiecare vârstă și fiecare copil variază – de aceea este important să urmărim recomandările nutriționiștilor din cadrul asociației de sănătate: “American Heart Association”, care sunt prezentate într-un tabel ce oferă numărul de calorii pe zi și alimentele ce conțin acestea pentru fiecare vârstă începând de la 1 an și până la 18 ani! 

Pentru a studia acest tabel și alte informații utile la acest subiect, accesați: https://mama.md/news/deti/nutritia-sanatoasa-a-copiilor-ghid-de-alimentatie-pe-grupe-de-varsta-r13551/
Gândește-te azi la sănătatea de mâine a copilului tău.”