Cerințe de etichetare a produselor alimentare

Cerințe de etichetare a produselor alimentare

Noutăți
Pentru a face alegeri corecte în materie de produse alimentare este necesar să cunoaștem ce informații trebuie să apară pe etichetele produselor şi ce semnifică ele. Conform Agenției pentru Protecția Consumatorilor, condițiile pe care trebuie să respecte agenții economici la completarea etichetei produselor sunt următoarele și trebuie să cuprindă:
• denumirea sub care este comercializat produsul alimentar;
• lista ingredientelor;
• cantitatea netă, volumul;
• data fabricării și termenul de valabilitate;
• condițiile de păstrare;
• instrucțiunile de folosire;
• denumirea și adresa producătorului și/sau a importatorului, distribuitorului;
• date privind identificarea lotului;
• denumirea țării de origine;
• alte informații specifice.
⁉️Toate informațiile de pe etichete trebuie să fie redactate în limba română (fără a exclude redactarea acestora și în alte limbi).
De asemenea, pe etichetă trebuie să găsim informații despre condițiile de păstrare, de fabricație și de tratare chimică. Citirea datei la care expiră produsele este esențială, precum și urmărirea condițiilor în care acestea se păstrează.
❗️Refuzați să cumpărați produse care nu au înscris termenul de expirare şi pe cele depozitate în condiții inadecvate, care grăbesc procesul de alterare.
👉Pentru mai multe informații consultați Legii privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare nr.279 din 15.12.2017 publicată în Monitorul Oficial nr.7 - 17 din 12.01.18.
https://www.legis.md/cautare/getResults…