CRP Cahul își consolidează capacitățile de participare în procesul decizional al APL

CRP Cahul își consolidează capacitățile de participare în procesul decizional al APL

Noutăți
În ziua de 23 aprilie 2020, a fost dat startul sesiunilor de instruiri în mediul online pentru abilitarea membrilor Consiliului Raional de Participare Cahul în vederea unei participări mai eficiente în procesul decizional al APL de nivelul II. Primul atelier de instruire a fost axat pe analiza și elaborarea documentelor de politici la nivel local, avându-i în calitate de traineri pe experții naționali: Alexei Buzu, director executiv Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare, și Andrei Brighidin, director Fundația Est-Europeană. Datorită atelierului de instruire, membrii CRP Cahul și-au consolidat cunoștințele și abilitățile de analiză a proiectelor de decizii ale Consiliului raional Cahul din trei perspective: procedurală, de rezultat și de impact.

Următoarele ateliere de instruire vor avea ca subiecte centrale: analiza și elaborarea strategiilor de dezvoltare socio-economică a raioanelor și monitorizarea procedurilor de achiziții publice în cadrul APL.

Atelierul de instruire a avut loc în cadrul proiectului „Consiliul Raional de Participare Cahul – platformă pentru un proces decizional transparent” este implementat de către Centrul CONTACT-Cahul, cu suportul Fundației Est-Europene, în parteneriat cu Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”, din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru dezvoltare și Cooperare (SDC) și Guvernul Suediei.

Galerie foto din postare