Abilitarea elevilor în vederea imlplicării în procesul decizional

Abilitarea elevilor în vederea imlplicării în procesul decizional

Proiecte curente
Perioada: 1 februarie 2018- 30 noiembrie 2018
Finanțator: Fundația SOROS – Moldova

DESPRE PROIECT

Este un program de încurajare a participării liceenilor în procesul de luare a deciziilor implementat în oglindă în 2 regiuni ale republicii Moldova: nord şi sud. Proiectul este realizat de Fundaţia Soros Moldova în colaborare cu două organizații-partenere, active în domeniul politicilor de tineret la nivel local – Centrul de resurse pentru tineri DACIA din or. Soroca (Nord) și – Centrul Regional de Asistență și informare din Cahul- CONTACT, or. Cahul (Sud).

În regiunea de sud roiectul are ca finalitate crearea a 3 Consilii ale Elevilor din 3 instituții educaționale din regiune, proces argumentat și fundamentat prin Codul Educației al Republicii Moldova și Anexei nr. 1 la Ordinul nr. 136 din 26 martie 2013 Instrucțiunea privind constituirea și funcționarea Consiliului Elevilor.

Scopul

Încurajarea tinerilor neimplicați din școli pentru participarea activă în luarea deciziilor și pregătirea lor pentru a deveni adulți implicați civic.

OBIECTIVE

  • Tinerii neimplicați din instituțiile de învățământ pilot vor demonstra capacitatea de a participa în procesele decizionale la nivel școlar.
  • Un model îmbunătățit al Consiliilor de Elevi care va funcționa în baza participării semnificative a tinerilor la procesele decizionale.

Galerie foto din postare