Extinderea termenului de înregistrare la instruire în domeniul Organizării Comunitare

Extinderea termenului de înregistrare la instruire în domeniul Organizării Comunitare

Noutăți
Centrul Regional de Asistență și Informare a ONG „CONTACT–CAHUL” 
anunță înscrierea doritorilor la instruire în domeniul Organizării Comunitare
În cadrul proiectului
„Participare la guvernare prin Juriile Cetățenești Locale (JCL)” etapa III. 

După doi ani de activitate cu comunitățile din raioanele Cahul, Cantemir și Leova, am confirmat încă o dată faptul, că cea mai eficientă formulă de rezolvare a problemelor locale este conlucrarea eficientă dintre cetățenii afectați de o problemă și factorii de decizie responsabili.

În acest an ne propunem să valorificăm experiența acumulată și să  sporim gradul de participare civică al cetăţenilor din alte 5 localităţi din sudul ţării, unde se vor constitui Jurii Cetăţeneşti Locale (JCL), adică grupuri de cetăţeni activi și implicați, uniți în jurul unei cauze comune.

Fiecare localitate implicată va trece printr-un proces clasic de Organizare Comunitară axat pe următoarele etape: ascultare, cercetare şi acțiune, lucrul în comunități fiind coordonat de către un organizator comunitar local. Problemele identificate la etapa de ascultare vor fi soluționate prin inițiative comunitare şi acțiuni de advocacy conform principiului 3 la 1: contribuția APL, contribuția JCL și componenta de mini grant a proiectului.

Ești activ, energic și dorești să faci schimbări spre bine în localitatea ta? Atunci participă la un training de 3 zile și învață mai multe despre organizare comunitară. Instruirea va avea loc la Cahul și va fi realizată de experți naționali și internaționali. Cei mai activi participanți vor fi selectați pentru ca împreună cu comunitățile din care vin să devină beneficiari direcți ai proiectului nostru.

Termenul de înregistrare la instruire se extinde până la 24 FEBRUARIE 2020, orele 18.00.

Pentru  înregistrare la instruire contactează-ne la numărul de telefon 029984842 sau scrie-ne un email la adresa contact_cahul@yahoo.com – pentru Participare la instruirea în domeniul de Organizare Comunitară. Perioada de organizare a instruirii va fi anunțată ulterior.

Proiectul „Participare la guvernare prin Juriile Cetățenești Locale (JCL)” este implementat de Centrul CONTACT-Cahul, cu suportul financiar al Fundației SOROS Moldova/ Departamentul Buna Guvernare.