Oportunităţi profesionale şi integrarea socială a tinerilor dezavantajați din zonele rurale de la sudul Republicii Moldova

Oportunităţi profesionale şi integrarea socială a tinerilor dezavantajați din zonele rurale de la sudul Republicii Moldova

Proiecte finalizate
Perioada: 2009-2017
Finanțator: Fundația Elvețiană HEKS-EPER Moldova

DESPRE PROIECT

Proiectul „Oportunităţi profesionale şi integrarea socială a tinerilor dezavantajaţi din zonele rurale de la sudul Republicii Moldova” își propune să îmbunătățească anual situația a 200 tineri cu vîrsta de 16-25 ani din raioanele Cahul, Cantemir, Leova, Vulcănești, Taraclia, Ceadîr-Lunga, Comrat ale regiunii de sud. Tinerii dezavantajați sunt implicați într-un proces de formare profesională pentru obținerea unei meserii competitive pe piața muncii, fiind facilitați și în angajarea în câmpul muncii.

În același timp, fiecare tînăr în corespundere cu nevoile personale, poate beneficia de un pachet de servicii sociale conform structurii naționale a procesului de intervenție pentru sprijinirea integrării socio-profesionale (SISP). Pe toată perioada proiectului, tinerii, pe lîngă instruire profesională, beneficiază de asistență socială, psihologică, juridică, consiliere în orientarea profesională, curs de Formare a Deprinderilor de Viață (FDV).

Proiectul contribuie, deasemenea, la promovarea activității interactive a tinerilor prin crearea condițiilor de integrare socio – profesională, consolidarea capacităților de adaptare, formarea competențelor sociale, a deprinderilor și abilităților pentru o viață independentă, autonomă, bazată pe autogestiune.

SCOP

Integrarea socială și economică pentru tinerii defavorizați din sudul Republicii Moldovei

OBIECTIVE

  • Integrarea economică și socială a tinerilor din zonele rurale de la sudul Republicii Moldova.
  • Îmbunătățirea sistemului de asistență socială în zonele rurale din sudul țării
  • Dezvoltarea instituțională și durabilitatea Centrului CONTACT- Cahhul