Identificarea problemelor resimțite de cetățenii satului Colibași

Identificarea problemelor resimțite de cetățenii satului Colibași

Noutăți
La data de 30 iulie în cadrul localități s. Colibași raionul Cahul, a avut loc trei focus-grupuri.

Scopul focus-grupurilor este de a identifica probleme și necesități ale cetățenilor din s. Colibași, în special, politici locale, soluții și experiențe de rezolvare inedită a problemelor din comunitate.
În cadrul celor trei focus-grupuri au participat persoane de diferite vârste, gen, ocupație:
 persoane din categoriile sociale, persoane în etate, femei, femei singure, familii cu mulți copii
 persoane angajate în sfera antreprenoriatului agricol și neagricol
 persoane angajate în sectorul administrativ și instituțiile publice

Pe lângă identificarea problemelor și necesităților în cadrul dialogului constructiv între cetățenii și experta dna Sofia Ursul, cetățenii au mai enumerat un șir de performanțe cu care se mândresc ei în localitate, inclusiv identificând politici publice naționale de mediu, unde APL I și II creează politici publice locale de mediu, încadrându-le în strategi de protecție a mediului din zonă, susținând atragerea fondurilor europene pentru mediu curat.

Activitatea a fost realizată în cadrul proiectului „Consiliul Raional de Participare Cahul – platformă pentru un proces decizional transparent” implementat de Centrul CONTACT-Cahul cu suportul Fundației Est-Europene în parteneriat cu Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”, din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru dezvoltare și Cooperare (SDC) și Guvernul Suediei.

Galerie foto din postare