La data de 11 iulie, la Cahul, a fost organizată o simulare de dezbateri publice la care au participat patru dintre beneficiarele Academiei de Liderism Feminin

La data de 11 iulie, la Cahul, a fost organizată o simulare de dezbateri publice la care au participat patru dintre beneficiarele Academiei de Liderism Feminin

WOMEN 4 LEADERSHIP
La data de 11 iulie, la Cahul, a fost organizată o simulare de dezbateri publice la care au participat patru dintre beneficiarele Academiei de Liderism Feminin. Femeile participante în proiectul „Women 4 Leadership” s-au pregătit pentru aceste dezbateri timp de mai multe luni, pe parcursul cărora și-au dezvoltat abilitățile de a fi lidere în comunitățile din care fac parte.

Participarea în asemenea proiecte este o adevărată provocare pentru femeile din cadrul Academiei de Liderism Feminin. „Este o experiență personală, o fac pentru mine, pentru a fi o persoana mai integră, o persoană cu abilități de comunicare mai dezvoltate, pentru a-mi deschide noi orizonturi și pentru a avea o viziune mult mai sigură și o argumentare foarte echilibrată. Dezbaterile mi s-au părut un exercițiu foarte ok”, ne-a declarat Elena Blanaru, una dintre participantele la proiect.

Agnesa Grecova lucrează la Teatrul „B.P. Hasdeu" din Cahul, după participarea la Academie a decis că va candida la funcția de primar în localitatea de unde vine – comuna Moscovei, raionul Cahul.
„Când vom ajunge să reprezentăm interesele cetățenilor, vom fi corecte și ne vom menține verticalitatea. Voi fi pe listă, sunt ferm convinsă. Dezbaterile de astăzi m-au motivat mai mult. Până la urmă, generația tânăra trebuie să fie cea care face schimbarea”, ne-a comunicat Agnesa Grecova.

În cadrul dezbaterilor publice, participantele au avut posibilitatea să se prezinte, să prezinte viziunile pe care le au asupra modului de dezvoltare a comunităților sale, dar și să răspundă la întrebările venite de la moderatoare și public. La eveniment au participat circa 50 de persoane.
„Dacă la nivel de guvern avem o cotă de participarea a femeilor de 58%, nu același lucru îl putem spune despre implicarea femeilor în organele administrației publice locale. Dorim să mărim această implicare a femeilor, ca femeile să vină cu viziunea lor în procesul de guvernare locală, cu umanismul și toate aceste capacitați și posibilități pe care ele le au”, ne-a declarat Silvia Strelciuc, Director Executiv a Centrului CONTACT-Cahul.

La final de dezbateri, publicul a avut posibilitatea să își exprime opțiunea pentru o candidată sau alta, simulând un adevărat proces de vot.
„Academia de Lidersim mi-a dat forțe și puteri să fac ceva mai mult decât pot. Abilitatea este, resurse am și rămâne doar să le aplic. Merg independentă, nu ader la nici un partid” ne-a declarat Svetlana Busuioc, o altă participantă la proiect.

Video aici >>> https://bit.ly/2NS0vP1
Știripozitive.ru
TVR MOLDOVA
Proiectul „Women 4 Leadership” este realizat de IP CRAION CONTACT-Cahul și Asociația „ Institutum Virtutes Civilis " (IVC) , în parteneriat cu UN Women în Moldova (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor) și finanțat de Suedia, și contribuie la abilitarea femeilor pentru participare în procesele decizionale la nivel local și național.

Galerie foto din postare