Funcționarii publici din Consiliul Raional Cahul – instruiți privind transparența procesului decizional

Funcționarii publici din Consiliul Raional Cahul – instruiți privind transparența procesului decizional

Noutăți
Timp de 3 zile D-ul Vasile Cioaric, expert al Centrului CONTACT a facilitat o instruire pentru reprezentanții CR Cahul. Instruirea s-a axat pe formarea de capacități privind utilizarea diverselor metode de consultare publică, inclusiv organizarea corectă și eficientă a audierilor publice locale, dar și pe crearea mecanismelor de elaborare a planului de monitorizare și evaluare a politicilor publice locale din perspectiva abordării bazate pe drepturile omului și egalității de gen și modul de implicare a grupurilor de cetățeni și OSC-uri în monitorizarea și evaluarea activităților APL. În cadrul celei de-a treia zi de training, experta invitată Dna Galina Bostan, reprezentantă a Centrului de Analiză și Prevenire a Corupției a prezentat participanților cadrul normativ și instituțional în domeniul integrității aleșilor locali. La instruire au participat 16 angajați ai Consiliului Raional Cahul.
„ Cu toate că am o experiență bogată de activitate în administrația publică locală, tematica propusă în cadrul atelierului a fost foarte utilă dar și interesantă. Iar exemple practice prezentate de formatori m-au făcut să înțeleg mai bine conceptul de integritate în activitatea APL de nivelul II” ne-a declarat Tudor Crețu, Specialist superior al direcției construcții, drumuri și dezvoltare teritorială

Activitatea a fost realizată în cadrul proiectului „Consiliul Raional de Participare Cahul – platformă pentru un proces decizional transparent” implementat de Centrul CONTACT-Cahul cu suportul Fundației Est-Europene în parteneriat cu Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”, din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru dezvoltare și Cooperare (SDC) și Guvernul Suediei.

Galerie foto din postare