30 reprezentanți ai Consiliilor Elevilor și-au imbunătățit abilitățile personale.

30 reprezentanți ai Consiliilor Elevilor și-au imbunătățit abilitățile personale.

Noutăți
Pe parcursul a două zile, 25-26 martie 2019, consilierii din trei Consilii ale Elevilor (CE) din raionul Cahul au participat la un atelier regional pentru dezvoltarea capacităților personale. Ei au fost implicați într-un amplu proces de instruire, interactiv și captivant. Consilierii au învățat
cum să-și pună în valoare contribuția lor în viața școlară și comunitară, să-și asume responsabilitatea în soluționarea unor probleme care îi vizează, să practice civismul, să-și exercite propriile drepturi, să-și onoreze obligațiile și să respecte drepturile altor persoane. Formatorii atelierului, Vitalie Cîrhană și Mariana Țurcan, s-au străduit să-i învețe ce înseamnă să fii un cetățean activ, care este rolul consiliului elevilor, cum să comunice și să asculte opiniile, preocupările și doleanțele colegilor și cum să le discute cu administrația liceului. Fiecare din cele trei consilii este ghidat de către un mentor care contribuie la asigurarea durabilității schimbărilor în activitatea consiliilor elevilor.

Raru Anastasia, consilieră, CE, L.T. ”I. Vodă”, municipiul Cahul. Am învățat să-mi ascult colegii și că prin comunicare și ascultare putem ajunge la un numitor comun.

Andrei Cebotaru, vicepreședinte CE, L.T. ”D. Cantemir”, municipiul Cahul. Pentru mine cel mai interesant la acest atelier a fost schimbul de experiență cu colegii din celelalte două licee. Am învățat să-mi ascult și sa-mi înțeleg colegii. Foarte mult mi-a plăcut atelierul.

Gabriela Arnaut, consilieră, CE L.T. ”M. Sadoveanu”, s. Giurgiulești, raionul Cahul. Am participat la atelier deoarece am avut multe întrebări. Acesta a fost un mod de a găsi răspuns la întrebările mele. Noi toți cunoaștem termenul de democrație. Dar câți din noi îl înțelegem pe deplin?
Mă pretind a fi o persoană corectă și aspir către corectitudine. Unul din rolurile noastre de consilieri este sa distribuim această informație și cu atât mai mult să o aplicăm în practică.

Menționăm că trei licee din raionul Cahul, au devenit beneficiare ale proiectului ”Abilitarea elevilor în vederea implicării în procesul decizional” implementat de Centrul CONTACT-Cahul și finanțat de Fundația Soros-Moldova. Proiectul este realizat în următoarele instituții: Liceului Teoretic ”Mihail Sadoveanu” s. Giurgiulești, Liceul Teoretic ”Dimitrie Cantemir” și Liceul Teoretic ”Ioan Vodă” din municipiul Cahul. Consiliul Elevilor contribuie la crearea unui mediu de învățare pozitiv și constructiv în liceu.

Galerie foto din postare